perjantai 31. heinäkuuta 2015

Yhteishyvän tuorepuuro-reseptiä mukaillen...

Missasin sen trendin huipun kun tuorepuuro ja itse tehty mysli oli kaikkien huulilla. Kuulun vissiin myöhäisheränneisiin... ;/ Kun elämä heittelee haasteita tielle niin huomaan aloittavani kaikenlaisen puuhailun ja kynnys tuorepuuron kokeiluun oli matalalla...

Tuoreessa Yhteihyvä-lehden ruokaliitteessä oli helpolta tuntuva tuorepuuron ohje, jonka päädyin inspiroituneena toteuttamaan alkuperäistä reseptiä mukaillen ja ideana käyttää jääkaapin jämät hankkeeseen...

Jääkaapin jämä-tuorepuuro (alkuperäinen ohje Yhteishyvä 8/15) 2:lle isomahaiselle
2dl kaurahiutaleita/puurohiutaleita leseiden kera/purkkien loput
200g rahkaa/maustettua rahkaa/ rahkaa ja hillosilmä
2dl tuoremehua/purkin pohjat lantrattuna vedellä/ jogurttipurkin pohjat lantrattuna mehulla
Marjoja
Ripaus suolaa
(+ loraus kombuchaa)

Sekoita kaikki yhteen astiassa illalla oman makusi mukaisesti. Nautiskele aamulla jakaen sen rakkaimpiesi kanssa ( jos raaskit)... Alkuperäinen ohje 4:lle. 


Oletko itse kokeillut tuorepuuroa? Onko kynnys uusiin kokeiluihin korkealla?

5 kommenttia:

  1. Mie "löysin" kanssa tuorepuurot vasta viime keväänä, ja ihastuin niihin kovin. Teen hiukan erilaisella perusohjeella (1,5 dl kaurahiutaleita + n. 250 g maustamatonta vegejogurttia+ marjoja/hedelmiä), sekaan menee milloin mitäkin. Ainoa huono puoli on blenderin peseminen, se on inhottavaa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Signe kun kommentoit!
      Ai sä käytät blenderiä? Itse sekoittelin kulhossa ja jätin mustikatkin muussaamatta. Blenderin pesu kun on hieman rasittavaa..

      Poista
    2. Unohdin mainita, että laitan 'Signen tuorepuuron'-reseptin korvan taakse. :D

      Poista
  2. Juu, käytän joko blendoeriä tai sauvasekoitinta,vähän riippuen aineksista. Jos mukana on pähkinöitä, niin sauvasekoitin ei niitä oikein murskaa. Tykkään, että itse puurossa on tasainen koostumus, päälle voin sitten laittaa kokonaisia marjoja, pähkinöitä tms. Unohdin mainita, että käyttämästäni ohjeesta tulee kaksi annosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse taas pidän sattumista puuron joukossa.. ;) pitääpä tosiaan kokeilla ja antaa toisenkin maistaa.. ;D

      Poista